Verbouwing manege Luxool

In de zomer van 2017 heeft manege Luxool een grondige renovatie ondergaan. De voorbereiding heeft zo'n 2 jaar in beslag genomen. De bouwcommissie, onder leiding van Klaas Mostert heeft veel werk gehad om ideeen, plannen en een begroting samen te voegen tot één plan om deze verbouwing te kunnen realiseren.

Zowel de buitenkant (dak), buitenterrein als de binnenkant zijn gerenoveerd, zodat manege Luxool weer een top accomodatie is die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Wat gebleven is, is de ruime rijhal, waarbij het losrijden net zo overzichtelijk is als voorheen, en meteen aangesloten is aan de wedstrijdruimte. Een tochtsluis is toegevoegd, zodat het in de hal veilig en aangenaam vertoeven is voor mens en dier.

Het dak is vernieuwd, asbest is verwijderd, en er staat een royale lichtstraat in de nok. Nieuwe verlichting voldoet aan deze tijd, geeft goed licht om topsport bij te beoefenen en is energie-zuinig.

Het parkeerterrein is verhard, en voorzien van een goede water-afvoer.

De buitenbar is vernieuwd en uitgebreid, deze is trendy en ruim opgezet.

Vanuit de kantine is nu een rechtstreekse doorgang naar de manege gemaakt, zodat sport en gezelligheid nog meer verbonden zijn.

De leden hebben ook allemaal meegeholpen, ieder op zijn of haar manier. Hierdoor konden ook de kantine, het secretariaat en de jurykamer een opknapbeurt krijgen.