28 januari 2019. Deze week in de spotlight:

Vanaf 27 februari 2019 is het weer zover, Jumping Indoor Nijkerk gaat van start! De komende weken worden gebruikt om betrokken partijen rondom deze mooie wedstrijd aan u voor te stellen.

Deze week in ‘de spotlight’….Wilke Kamphorst. Zij is ruim 10 jaar verantwoordelijk geweest voor het wedstrijdsecretariaat van de springwedstrijden en de organisatie van Jumping Indoor Nijkerk.Vanaf het moment dat ze kon praten, had Wilke het veel over pony’s. Op haar 7de was het zover; de eerste les op de manege. De eerste eigen pony volgde al snel en toen ze zelf met de trailer op pad kon, is ze fanatiek springwedstrijden gaan rijden. Vanaf die tijd heeft zij ook het wedstrijdsecretariaat overgenomen. “Ik was toen net lid bij Rijvereniging de Neuderuiters en vond de paardensport een individuele sport. Ik wilde graag meer mensen leren kennen en wat voor de club kunnen betekenen. Toen ik net begon, werkten we zelfs nog met startcoupons, maar gelukkig gaat dat tegenwoordig anders! Het maken van de startlijsten is zeker een hele dag werk per wedstrijd, maar ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Het meest gelachen heb ik om de moeite die ruiters deden om nog te mogen starten. Dan stonden ze met een fles wijn of een doos chocolade aan de balie.” Wilke heeft het wedstrijdsecretariaat altijd goed kunnen combineren met het deelnemen aan de springwedstrijden in Nijkerk; “Vooral met mijn schimmel heb ik veel succes gehad, wat een fijn paard was dat!”

Afgelopen zomer is Wilke moeder geworden en dit heeft haar doen besluiten haar taken over te dragen. “Ook vind ik dat het na zo’n lange periode tijd is geworden voor iemand anders! Er is in Debra van Rossenberg een goede vervanger gevonden, hier ben ik heel blij mee!” Maar gaan we Wilke dan nog wel terug zien tijdens de Jumping Indoor Nijkerk? “Uiteraard! Met mijn nieuwe paard ga ik zeker proberen om een finale plek te bemachtigen!” In al die jaren heeft zij maar 2 keer niet meegereden en met haar vorige paard ook meerdere keren de finale gehaald. “Voorgaande jaren was ik bijna alle dagen aanwezig op het secretariaat. Dat waren altijd hele gezellige dagen. Vooral het ruiterfeest op vrijdagavond heeft er wel eens voor gezorgd dat ik zaterdagochtend gapend en met een katertje op het secretariaat zat! Ik kijk in ieder geval met een voldaan gevoel terug op alle jaren dat ik in de organisatie heb gezeten, ik heb dit met ontzettend veel plezier gedaan!”

Niet alleen Wilke is betrokken bij Jumping Indoor Nijkerk, ook haar man, Marco Kamphorst, is al meerdere jaren sponsor als eigenaar van Fysiotherapiepraktijk Corlaer. “Ook mijn vader en tevens trouwste supporter draagt al jaren zijn steentje bij aan dit mooie evenement, hij sponsort vanuit zijn bedrijf Midland Voeders. “Ook als ik geen finale hoef te rijden, maken mijn ouders en Marco graag gebruik van hun plek op het sponsorterras. Zij vinden de finales bijna net zo mooi om te zien als ik. Ondertussen zijn de finale avonden een familie-uitje geworden. We hopen deze traditie nog jaren voort te zetten!”

Tekst: Hanneke Verhoef