19 februari 2018. Deze week in de spotlight: 


Deze week in ‘de spotlight"….Jan Hein Brusse en Guido Schoemaker, beiden springinstructie op manege Luxool. Samen zijn zij al weken bezig om alle Neuderuiters klaar te stomen voor de Jumping Indoor Nijkerk. “We hopen natuurlijk op veel finaleplaatsen!” aldus Guido.

Jan Hein geeft ondertussen al 17 jaar springles bij rijvereniging de Neuderuiters. Veel ruiters rijden met plezier in zijn lessen en leren een goed springparcours te rijden.Uitspraken als ‘durf te wachten’, ‘maak jezelf lang’ en ‘borstbeen naar voren’ zullen veel ruiters dan ook bekend in de oren klinken. “Door de jaren heen heb ik veel verschillende ruiters in mijn lessen gehad maar ook veel dezelfde gezichten met verschillende paarden. Juist die afwisseling tussen ruiters en paarden maakt het leuk om les te geven.” Hiernaast geeft Jan Hein veel privélessen vanuit zijn eigen bedrijf; handels-, pension,- en africhtingsstal ‘Crosshair Stables’. Daarmee is hij ook al jarenlang vaste sponsor van de M Finale tijdens de Jumping Indoor Nijkerk. En hij is samen met zijn partner Ruud Kraaij 23 jaar lang hoofdsponsor geweest. Waarvan de laatste jaren met Deco-Center woonwinkels, gevestigd in Amersfoort, Barneveld en Ede.
Maar gaan we dit jaar Jan Hein nog te paard terug zien in de ring? “Dit jaar heb ik één paard waarmee ik probeer de finales te bereiken. Eerder kwam ik wel met 8 paarden aan de start en was ik ieder jaar wel verzekerd van meerdere finale plaatsen. Maar de laatste 3 jaar rij ik nog maar met 1 of 2 paarden mee. Ik word ook een jaartje ouder!”

Guido geeft met veel plezier al anderhalf jaar les op manege Luxool. Maar hij is geen onbekende voor de club. Zijn vriendin Merel Peper verzorgt al meerdere jaren de dressuurlessen op de maandagavond. “Het overbrengen van alle kennis en vaardigheden die ik heb opgebouwd vind ik het leukste van lesgeven. Hiermee kan ik lesklanten motiveren en zie ik ze voorruit gaan. Natuurlijk gaat het ook wel eens mis en beland er iemand met z’n kont in het zand. Maar zolang niemand zich bezeert en ik de week erop een lekkere taart krijg, lachen we er allemaal om.” Naast het lesgeven heeft hij een eigen handels- en trainingsstal. Hij heeft gemiddeld 10 wedstrijdpaarden van diverse eigenaren, welke hij op verschillende nationale en internationale niveaus uitbrengt. Guido gaan we dan ook zeker terug zien op de Jumping Indoor Nijkerk! “Ik rijd altijd graag op de JIN. Het is een goed georganiseerde wedstrijd met een leuke sfeer. Het rijden van twee parcoursen en de finales maken het een goede leerwedstrijd voor de paarden. Dit jaar rijd ik weer in meerdere klassen mee, waaronder het 1.40 op de vrijdagavond. Net als voorgaande jaren hoop ik weer in meerdere finales te mogen starten!”

Door: Hanneke Verhoef en Danelle Kroon