8 januari 2018. Deze week in de spotlight: 

Gert Jan van Esveld! Naast fanatiek ruiter en lid van de Neuderuiters is hij ook sponsor met zijn bedrijf ‘Van Esveld Bouwkundig Advies’. Dit bedrijf is hij in 2012 gestart en richt zich voornamelijk op vergunningsaanvragen en bouwbesluitberekeningen voor zowel nieuwbouw als verbouw van woningen en bedrijfspanden. Hieronder vallen daglicht-, milieuprestatie- en EPC berekeningen. Uitdaging is de energierekening zo laag mogelijk, met zo min mogelijk investeringen!


Ondertussen hangt zijn sponsorbord al een paar jaar in manege Luxool, staat er een mooie hindernis tijdens de wedstrijden en komt er dit jaar zelfs nog een hindernis bij. Gert Jan zit zeker niet stil en sponsort dit jaar ook nog de ‘Torenbokaal’, de wisseltrofee waar in de finales om gestreden gaat worden. “Ik vind de JIN al jaren een mooie wedstrijd, maar het mist een eigen gezicht. Op eigen initiatief heb ik de toren van Nijkerk, welke in 2012 verkozen is tot mooiste toren van Nederland, in 3D laten printen. Resultaat is een mooie Torenbokaal en een eigen gezicht wat hopelijk nog verder doorgezet kan worden.”

Op de vraag of hij dit jaar zelf mee ook mee rijd, is het antwoord duidelijk. “Natuurlijk rijd ik zelf mee! Zolang alles goed blijft gaan natuurlijk, dit heb je niet altijd zelf in de hand. Een van mijn vorige paarden heette niet toevallig Deo Volente ;). Twee jaar terug heb ik met mijn eigen gefokte paard Graffiti de finale mogen winnen, dit smaakte zeker naar meer! Op dit moment rij ik 2 jonge paarden, maar dit is eigenlijk te veel werk naast mijn bedrijf. Zolang er niet al eentje verkocht is of er een bijrijder gevonden is, ga ik zeker met beide paarden strijden om een finaleplekje. En dan gaan we natuurlijk voor de winst!”     

www.vanesveld.tk