Terugblik Jumping Indoor Nijkerk 2017

Al in t najaar van 2016 hadden we de eerste brainstorm sessies voor de JIN van 2017. Het team is uitgebreid met een paar nieuwe gezichten, en dat geeft frisse ideeën.

Vele bedrijven dragen ons een warm hart toe. Dit zijn lokale bedrijven, maar ook regionaal of landelijk georiënteerde bedrijven die genieten van de paardensport, velen al ontzettend lang. Zonder deze sponsoren geen Jumping Indoor Nijkerk!

Jan Hein Brusse en Ruud Kraaij ondersteunden ons via Crosshair stables. Middels de sportstal sponsorden ze de M finale, welke werd gewonnen door Hanneke Mulderij met Diesel. Meestal is Jan Hein één van de ruiters die zorgt voor snelle tijden in barrages, dit jaar had hij alleen een jong paard mee dat nog in opleiding is.

Covebo Uitzendgroep en RTN Infra sponsorden samen de Z / ZZ finale, deze werd gewonnen door Angela van Daatselaar. Klaas van den Brink reikte namens stal Teus van den Brink de eredeken uit.

Nieuw opgezet Nijkerks bedrijf Holland Jersey B.V. sponsorde de L finale. Peter van Dronkelaar, al jarenlang sponsor van Jumping Indoor Nijkerk, liet de gasten op zaterdagavond proeven dat de melk van de Jersey koeien voortreffelijk smaakt, en inmiddels in 350 supermarkten in Nederland verkrijgbaar is. De finale klasse L werd gewonnen door Henrik Worst met Powerhorse Annabel.

De B finale werd aangeboden door Bad Hulckesteyn. Technisch beheerder Henk Burgwal en zijn echtgenote Hellen Burgwal waren tevens gastheer en gastvrouw van het sponsorterras, een rol die hen op het lijf was geschreven. Deze finale werd gewonnen door de jarige Janine Opendorp. Altijd leuk om jezelf op een oranje lint en een mooie ereronde te trakteren.

Wout van den Brink, springinstructeur van ponyclub de Toekomst, sponsorde wederom het 1.40 m. Ontzettend gaaf dat we dankzij Wout wederom deze spectaculaire rubriek konden organiseren. Een mooie startlijst, een spectaculaire barrage en een geweldige winnaar in de 16-jarige Max van de Poll, die onder andere zijn instructeur, Wout-Jan van der Schans, enige seconden achter zich liet.

Wout-Jan van der Schans verzorgde op vrijdagavond een leerzame clinic voor 4 leden van de Neuderuiters. Talessa de Jong, Jenny van den Burg, Christien Hoekstra en Britte Poel reden hier in mee. Het is mooi om te zien hoe de paarden verbeteren aan de hand van eenvoudig uitgelegde aandachtspunten.

Voor het derde jaar op rij lag het sponsorterras weer in manege Luxool tijdens Jumping Indoor Nijkerk. Dankzij Burito Verhuur B.V. te Kootwijkerbroek werd dit mogelijk gemaakt. De sfeervolle aankleding gebeurde onder leiding van Jenny van den Burg, die daarnaast beste Neuderuiter werd middels een in haar groep gewonnen Z-rubriek, en een knappe 5e in de finale klasse Z en ZZ. Ze ontving een mooie deken van Auto Heimensen.

Speciale dank gaat uit naar onze parcoursbouwers Jan van de Pol en Marco de Jong, samen een hecht team dat zorgt voor mooie sport, Anita van Os voor het speakeren tijdens de finales. Wilke Kamphorst die stiekem baalde dat ze zelf op dit moment geen paard heeft dat geschikt is om mee te doen, maar de startlijsten en het wedstrijdverloop geweldig voor elkaar had. Thea van de Braak die ervoor zorgde dat de kindermiddag weer prima geregeld was, tevens was ze initiatiefnemer voor de loterij. De instructeurs van de Neuderuiters, die als prijs een les beschikbaar stelden, dank hiervoor.

Tevens dank aan alle leden voor hun inzet het afgelopen indoor seizoen. Bij het lidmaatschap van een vereniging hoort natuurlijk het helpen tijdens de evenementen, maar als je sommige mensen door het parcours ziet sprinten om er tijdig een gevallen balk op te leggen, dan vraag je je wel af naar wat voor evenement je aan het kijken bent.

Officials, EHBO en overige vrijwilligers, natuurlijk ook hartelijk dank.

Dit jaar konden we, gezien het volle programma, geen invulling geven aan het touwtrekken tijdens Jumping Indoor Nijkerk. We gaan natuurlijk wel touwtrekken, dat zal gebeuren op 1 april 2017. De categorieën zijn recreanten-heren, recreanten-dames en jeugd tot 18 jaar. De teams bestaan uit 6 personen + 1 reserve en 1 coach                     (jeugd 8 + 1 + 1)

Je kunt je hiervoor opgeven via de mail naar touwtrekken-nijkerk-luxool@outlook.com

Aankomend weekend wordt de Zilveren pony gehouden in manege Luxool te Nijkerk, ook dit beloofd een mooi, sportief en gezellig evenement te worden. Kom ook daar eens kijken, de toegang is gratis.

Je bent van harte welkom in manege Luxool op 10 & 11 maart of op 1 april. Het Touwtrekken op 1 april is voorlopig het laatste evenement. Na deze datum zal de manege een grondige renovatie ondergaan, zodat we weer klaar zijn voor de toekomst.

Namens de Neuderuiters,

Greet Meinardi