Terugblik Jumping Indoor Nijkerk 2016

Terugblik op jumping Indoor Nijkerk

Zondagmiddag 14.00 uur.

Rust….. Een mooi indoorseizoen zit er op en werd afgesloten met een knallende JIN. Niet meer een site bij hoeven werken. Kijken of de nieuwe logo’s van de sponsoren er goed op staan. Wel relaxed zo. We gaan nog evalueren met het hele JIN team, maar dat vergt weinig voorbereiding.

Het hele JIN team. Ik wil ze bedanken. Ieder deed op zijn of haar manier alles om een succes te maken van deze Jumping Indoor Nijkerk. Jenny van de Burg brak haar voet, dus kon niet meedoen als ruiter. De tijd die ze dus over had, stak ze dubbel en dwars in de voorbereiding. We hopen dat ze snel weer in het zadel zit. Thea van de Braak, samen met Jenny en Marlies hebben ze de kindermiddag geregeld. En het was leuk! Ruim 30 blije gezichtjes. Thea, bij wie we een aantal gezellige vergaderingen rondom de houtkachel hebben gehad. Pauline legde alles voor ons vast.

Wim den Hartogh, Sanne Hoogenhout, Gerda van Esveld en Christine de Bie coördineerden de sponsoring. Het sponsorterras lag er ook weer perfect bij. Sponsoren werden gastvrij ontvangen, en zaten er warmpjes bij. Christine de Bie regelde de power point die op de schermen draaide. Ik hoop dat je snel weer beter bent.

Wilke Kamphorst regelde de startlijsten, en vond tussen haar werkzaamheden op het secretariaat ook tijd om zelf te rijden, een 5e plaats te behalen met haar knappe Enzo en mee te doen aan de finale. Greet Rossenberg, jeetje wat een tomeloze inzet. Alsof je nooit moe wordt. Klaas Mostert vooral beneden in de bak aan het werk. Henk Jan Smit, die regelt dat er een sponsorterras ligt. Christien Hoekstra, die ervoor heeft gezorgd dat er weer een mooie uitnodiging voor onze sponsoren ligt.

Parcoursbouwers Marco de Jong en Jan van de Pol. Mooie parcoursen zorgden voor goed gevulde finales. Ook hierin werd super gereden, waarbij de barrage toch voor super spannende sport zorgde. Juryleden Anita van Os, Els Angenent, Janneke Koelewijn, Coen Hoekstra, Gusta de Goeij en Ria Hiensch-Morrie. We kunnen niet zonder ze. Zonder juryleden geen wedstrijd.

EHBO en parkeerwacht. Parkeerwacht is zeker nodig tijdens zo’n evenement. EHBO hoort er te zijn, maar hoefde gelukkig niet veel te doen. Willem en Jeroen zorgden voor sfeer middels muziek tijdens en na de finales.

We hebben mensen in het zonnetje gezet. Jan Hein Brusse en Ruud Kraayijalweer 20 jaar Hoofdsponsor van Jumping Indoor Nijkerk, nu middels hun mooie woonwinkel DecoCenter en hun eigen Crosshair stables. Voor JanHein geen finale, maar vanaf t terras mocht hij aanschouwen dat een aantal leerlingen van hem finale reden. Leida Lozeman. Wat zij niet allemaal voor de manege heeft gedaan en nog doet.En Martijn Bouwman. Als een ander op de tractor stapte, dan zag je hem beteuterd kijken. Daar hebben we van geleerd, volgend jaar plannen we hem zo op de startlijsten dat hij ook tijd heeft om te slepen.

Tuigpaarden op de finale avond brachten sfeer, en voor sommige ruiters een uitdaging. De vrijdagavond was voor de touwtrekkers. Peter van Dronkelaar van Quotamel maakte dit mogelijk, de organisatie was voor Tineke Hoekstra en Franca Hijwegen. Ruiterteam ’t Lamme handje hield zich dapper staande, zowel aan het touw als aan het bier. Monique van Dijk en Albertine Vonhof van de ponyclub kwamen helpen waarvoor dank. Sinds enige tijd wordt Heineken Bier geschonken op de manege en dat hebben we geweten.

www.sportpaardenfoto.nl zorgde het gehele evenement voor mooie foto’s.

Tijdens de voorbereiding hielpen leden van menclub de Lange boom en Ponyclub de Toekomst het terras in de baan leggen, ook zorgden ze voor helpende handen bij het ophangen van het doek. Dank hiervoor.

Een heel mooie 1.40 rubriek, mogelijk gemaakt door Wout van den Brink, maakt van een wedstrijd een top concours. In onze accommodatie kun je zo’n rubriek verrijden, en we zijn er trots op dat dit dan ook lukt. Een groep fijne ruiters, een mooie spannende barrage waarin Remco Been aan het langste eind trok met bijna 3 seconden voorsprong op nummer 2.

De Deco Center gesponsorde Z/ ZZ finale was voor Kelly Nieuwerf met Caipirinha. Tussen alle profs hield zij zich knap staande.

De M finale, mogelijk gemaakt door CrossHair stables op zaterdagavond werd gewonnen door Stephan Hazeleger. Deze ruiter zien we veel op springwedstrijden. Echter begin maart wil hij graag weer naar buiten, het bos in waar de eventing wedstrijden zijn. Met de sprintjes die hij trok in de barrage liet hij zien weer klaar te zijn voor het eventing seizoen.

De Covebo L finale was voor Niels Brussen. Deze Gelderse ruiter zien we praktisch het hele indoor seizoen op onze springwedstrijden. En als hij z’n dag heeft, dan hangt de vrachtauto vol met oranje rozetten.

De B finale, gesponsord door Bad Hulckesteijn was ongekend spannend. Neuderuiters Gert Jan van Esveld, Henk Jan Lozeman, Marlies van Montfrans en Hanneke Verhoef plaatsten zich voor de barrage. Hanneke beet hierin de spits af, en reed de uiteindelijke 5e tijd.

Gert Jan van Esveld heeft de 5 jarige Graffiti zelf gefokt uit Raiti, en zorgde ook zelf voor de opleiding. Dit was hun 7e wedstrijd in de B. De sympathieke ruiter, die z’n eigen bouwkundig bouwadvies buro heeft, had de barrage ook zorgvuldig gecalculeerd. En dat bleek, een toptijd, waar niemand aan kon komen.

Jarige Henk Jan Lozeman deed er alles aan, echter voor de netjes geschoolde Antares was de tijd van Gert Jan wat te hoog gegrepen. Een 3e plaats was voor hen.

Prijs voor de beste Neuderuiter was voor Gert Jan van Esveld. Een mooie deken werd aangeboden door Jan Heimensen van Heimensen Autoservice.

Dank aan alle leden en overige vrijwilligers die mee hebben geholpen. Zonder hen geen wedstrijden en zeker geen Jumping Indoor Nijkerk.

Namens de Neuderuiters

Greet Meinardi