Jumping Indoor komt eraan 15-02-2018, 10:47 | Van de redactie van de Stad Nijkerk

NIJKERK Rijvereniging de Neuderuiters houden opnieuw de Jumping Indoor Nijkerk van 21 februari tot en met 24 februari in manege Luxool. Door Maranke Pater.

Voor de Neuderuiters is de Jumping Indoor Nijkerk het grootste evenement binnen manege Luxool. Hanneke Verhoef, organisator: ,,De Jumping Indoor Nijkerk is één van de grootste springwedstrijden waar ruiters uit het hele land op af komen. Ieder jaar komt er weer veel publiek bij de wedstrijden kijken, vooral bij de finales Z en ZZ en de klasse 1.40 meter, waarbij de paarden over obstakels van 1.40 meter hoogte moeten springen." De manege werd vorig jaar verbouwd, wat geresulteerd heeft in een kantine die uitgebreid is met een buitenbar en nieuwe verlichting. ,,De kantine heeft een open karakter gekregen en de complete manege oogt nu veel ruimer. Ruiters zijn er erg tevreden over."

Om de Jumping Indoor Nijkerk dit jaar nog meer kracht bij te zetten is er een Nijkerks tintje aan het springfestijn gegeven. ,,We hebben ieder jaar onze springwedstrijden maar hadden geen thema dat we er aan konden verbinden. We willen er graag een Nijkerks feestje van maken. Speciaal voor de Jumping Indoor heeft Gert Jan van Esveld, die ook lid is van de Neuderuiters een serie wisselbekers gemaakt in de vorm van de toren van Nijkerk. Deze 3D geprinte toren wordt een wisseltrofee voor onze finale rubrieken. We hebben ook een hindernis laten maken waarbij de toren op de zijvleugel staat." Om de vrijwilligers en organisatie achter de Jumping Indoor Nijkerk wat meer te benadrukken is de vereniging op de website gestart met een serie interviews die 'Spotlights' heet. ,,Op deze manier zetten we al onze hardwerkende vrijwilligers in het zonnetje." Voor de Neuderuiters die het hoogst geplaatst zijn in de finale is er een extra prijs. Aan het publiek is voor wat betreft entertainment ook gedacht. Na de finales treedt de Nijkerkse zanger Tim van Leijenhorst op en er is een loterij. ,,Deelnemers aan de loterij kunnen een hotelovernachting in het Van der Valkhotel in Apeldoorn winnen. Ook is er onder andere een wijnpakket te winnen."

Voor meer informatie over de wedstrijdtijden: www.jumpingindoor-nijkerk.nl. Het evenement is alle dagen vrij toegankelijk voor publiek, de toegang is gratis.