Jumping Indoor Nijkerk, een evenement voor iedereen.

Van 27 februari tot en met 3 maart vindt de 36e editie van Jumping Indoor Nijkerk plaats. Het evenement vol mooie paardensport en entertainment staat bekend als een van de grootste concoursen in de regio. Jumping Indoor Nijkerk werd in 1982 voor de eerste keer georganiseerd door de Neuderuiters en vindt plaats bij manege Luxool.Op de foto: Een gedeelte van het bestuur van Jumping Indoor Nijkerk en twee leden van de Neuderuiters met de kerktoren van 2.60 meter.                           Foto: Arjen Gerritsma / Graphic Sound

Vanuit het hele land reizen springruiters af naar Nijkerk om deel te nemen aan dit concours. Vooral de vrijdag- en zaterdagavond trekken ieder jaar veel publiek. Tijdens deze avonden wordt er in de finales gestreden om de titels en bijbehorende prijzen. De ruiters springen over hindernissen tot wel 1.40 meter. Niet alleen paardenliefhebbers komen hier graag naar kijken, maar ook mensen die de sfeer van Jumping Indoor Nijkerk willen proeven.

Bij deze editie van Jumping Indoor Nijkerk heeft Gert Jan van Esveld, die al jaren lid is bij de Neuderuiters, voor een echte blikvanger gezorgd en zegt hierover: ‘Jumping Indoor Nijkerk is één van de grootste concoursen in de omgeving, maar het had nog niet echt een eigen gezicht. Nijkerk heeft natuurlijk al jaren de mooiste kerktoren van Nederland. De stad is zelfs naar deze kerk vernoemd, dus ik dacht daar moeten we iets mee doen. Vorig jaar zijn de torenbokalen al voor het eerst uitgereikt en nu hebben we ook een 2.60 meter hoge toren gemaakt van aluminium als beeldbepaler van dit springconcours.’

Om de vrijwilligers en het bestuur achter de Jumping Indoor Nijkerk wat meer te benadrukken, is de vereniging vorig jaar gestart met een serie interviews dat ‘Spotlights’ heet. Ook dit jaar zullen er weer een aantal personen, die voor of achter de schermen actief zijn, geïnterviewd worden. Op deze manier worden de hardwerkende vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Tijdens de finaleavonden zal er gezorgd worden voor paardensport en entertainment. De Nijkerkse zanger, Tim van Leijenhorst , treedt tijdens de finales op. Wanneer alle ruiters hebben laten zien wat zij kunnen en de prijzen zijn uitgereikt, is er aansluitend een feest om de Jumping Indoor Nijkerk af te sluiten.

De toegang van dit evenement is gratis voor bezoekers.

Voor meer informatie over de wedstrijdtijden: www.jumpingindoor-nijkerk.nl of bekijk onze Facebook pagina.

Tekst: Merle Sprengers2018:Gert Jan van Esveld van Van Esveld Bouwkundig Advies stelt wisselbekers beschikbaar

Gert Jan van Esveld heeft via zijn bedrijf "van Esveld Bouwkundig Advies" voor alle klassen tijdens de finales van Jumping Indoor Nijkerk wisselbekers beschikbaar gesteld.

Gert Jan, de sympathieke en fanatieke springruiter uit Nijkerk, vond dat een concours als Jumping Indoor Nijkerk meer uitstraling zou krijgen als er wisselbekers ter beschikking zouden worden gesteld. Hij vond de markante witte kerktoren van Nijkerk, die in 2012 is verkozen tot de mooiste toren van Nederland, daar het juiste symbool voor. De stad Nijkerk dankt haar naam ook aan de naam van de Kerk, de Nije Kerk.
Het resultaat zijn unieke wisselbokalen in de vorm van mooie torens op schaal, waar in de finales vast fanatiek om wordt gestreden.

Gert Jan is gespecialiseerd in:

- Ontwerp- en tekenwerk

- Bouwbesluitberekeningen (gebiedencontrole, daglicht, ventilatie, millieuprestatie en EPC).

- Specialist in EPC waarbij de investering en energierekening laag kan blijven.

- Advies over en aanvragen van (omgevings) vergunningen.

Info en contactgegevens vindt u op vanesveld.tk